zaterdag 13 december 2014

Filofaxvirus

Wat leuk dat je dit leest! 

Ik ben deze blog begonnen om dingen over de Filofax met je te kunnen delen ;-)

Hoe het begon...

Heel lang geleden toen ik in groep 7 of 8 zat van de basisschool, wilde ik heel graag een agenda. Helaas mocht ik er toen nog geen en besloot er zelf een te maken. Jammergenoeg kon ik deze niet meer terugvinden...

In de brugklas was het eindelijk zover. Ik mocht een agenda uitzoeken! Het werd de Liefde Is agenda. Tijdens mijn schooltijd kliederde ik er op los in de agenda's. Plakte en schreef ze vol. Ook vrienden schreven er van alles in. Oja! Het huiswerk en afspraken werden er ook in bijgehouden.

Na school gebruikte ik nog steeds een agenda / planner. Jaar na jaar. Ik heb ze allemaal nog! Behalve die zelfgemaakte dan...

Er brak weer een nieuw jaar aan. Jippie! Weer tijd voor een nieuwe agenda. De laatste jaren maakte ik gebruik van zakagenda's, de Castelli Venezia's. Ze waren compact en makkelijk mee te nemen.


Er veranderde iets. Ik wilde meer ruimte om te schrijven, ik wilde proberen pagina's te decoreren, niet overal losse lijstjes en notities. Ik wilde niet ieder jaar opnieuw alles overschrijven in een agenda voor het nieuwe jaar. Via YouTube ontdekte ik de Filofax... Filmpjes van Emma van Knusheid van het leven en Kelly Caresse van Kelly Caresse inspireerde mij. Ik zocht van alles op internet over de Filofax. Een nieuwe wereld ging voor mij open... Ik werd officieel aangestoken door het Filofaxvirus! Nu wist ik het zeker! Ik wilde er ook een! Ik wilde er ook een!

Mijn allereerste Filofax had ik gevonden op Marktplaats. De Filofax IDENTITY personal in het zwart. Een mooie f op de rug en van echt leer. Ik was er helemaal blij mee :-)


In deze mooie planner zaten inserts van 2014. Ik moest nog een aantal maanden geduld hebben... Voor 2014 had ik ook nog een zakagenda van Castelli Venezia. Ik begon de Filofax te gebruiken voor thuis: als adressenboek, verjaardagen en notities. Ik bestelde de week op twee pagina's 'leeg' en gebruikte deze nog voor de laatste maanden van 2013.

Vanaf januari 2014 kon de pret pas echt beginnen! Voor de feestdagen deed ik mezelf een mooie nieuwe Filofax personal Malden Black cadeau! Voor de helft van de prijs ;-)


Het was overduidelijk, ik kon er niet meer omheen: officieel aangestoken door het Filofaxvirus!


Liefs, Filofaxie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten